Barcelona

Laporta agraeix el suport dels votants i assegura que l'independentisme és l'única via "per sortir de la crisi"

Solidaritat Catalana s'ha erigit com la gran revelació de la nit electoral. Els resultats dels comicis atorguen el partit de Joan Laporta tres representants per Barcelona -Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran- i Toni Strubell, per Girona, en la primera vegada que el partit participa en unes eleccions; uns resultats que el mateix Laporta ha volgut celebrar agraint el suport que ha aconseguit per part dels electors. En aquest sentit, el líder de SI ha remarcat la importància que una formació independentista com la seva arribi al Parlament, ja que aquesta via és necessària "per dignitat nacional" i per aconseguir "sortir de la crisi".

Actualitzat
Laporta ha aprofitat també per felicitar els guanyadors de les eleccions i ha apuntat que el seu partit només els donarà suport si aposten "per la independència real durant aquesta legislatura".

El portaveu de Solidaritat Catalana, Uriel Bertran, ha valorat positivament els resultats i ha reptat CiU a votar a favor de la independència a la cambra catalana si vol comptar amb el suport del seu partit.

Per la seva banda, Isabel-Clara Simó s'ha mostrat molt satisfeta i ha aplaudit la resposta popular de la gent, que "ha estat tan impressionant" en unes eleccions que "marcaran un canvi històric a Catalunya". A més, Clara Simó ha reforçat la idea que el seu partit apostarà per aconseguir la independència durant aquesta legislatura.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut