Barcelona

Artur Mas convoca la societat i les forces polítiques a mobilitzar-se per aixecar Catalunya

Convergència i Unió serà, amb 62 diputats, la primera força del futur Parlament català. I Artur Mas, el pròxim president de la Generalitat. El candidat de CiU ha assumit aquesta responsabilitat que li atorga l'àmplia majoria que li ha donat el poble de Catalunya amb agraïments i assegurant que l'administrarà al servei del set milions i mig de catalans i catalanes. Ha explicat que reben aquest encàrrec amb humilitat, responsabilitat i esperança i ha fet una crida tant a la societat com a la resta de partits a sumar esforços i mobilitzar-se per fer front a uns temps que, ha dit, no són fàcils.

Actualitzat
El poble de Catalunya ha decidit a les urnes el futur polític de Catalunya i ha donat la victòria a Convergència i Unió. Com diu la dita, a la tercera va la vençuda, i Artur Mas serà finalment el nou president català en la tercera vegada que encapçala la llista de la federació nacionalista des que va rellevar en aquesta posició l'expresident Jordi Pujol. No ha obtingut la majoria absoluta per sis escons, però tampoc sembla que la seva investidura trobi traves al Parlament.

Mas ha assumit la victòria al voltant de les onze de la nit, quan ha aparegut enmig de crits de "Mas president" a l'hotel Majestic, quarter general de la federació en aquesta nit electoral, envoltat d'una gran marea de militants i simpatitzants i acompanyat de la cúpula del partit i la seva dona.

El líder de CiU ha dit que rebien la victòria amb humilitat, responsabilitat i esperança. Humilitat perquè, ha dit, tot i estar orgullosos i contents de la gran majoria obtinguda, no en presumiran. "No som els salvadors de Catalunya", ha afegit. Responsabilitat perquè "sabem que la situació i els temps que ens esperen no seran fàcils". I esperança, ha subratllat, perquè considera que Catalunya compta amb grans actius, un important teixit social i institucions i persones de talent i empenta.

Crida a sumar esforços

Mas ha fet una crida a una gran mobilització de totes les energies del país perquè, assegura, "Catalunya l'haurem d'aixecar entre tots". I ha convocat tota la societat i totes les forces polítiques a sumar esforços per "construir allò que ha estat el nostre eslògan, una Catalunya millor, amb més plenitud i més llibertat i una Catalunya que es faci respectar, que tingui prestigi i de la qual ens puguem sentir orgullosos".

Per aconseguir-ho ha dit que es necessita l'ajuda de tothom, "amb nosaltres al davant però també amb els que no han guanyat i de tot el poble", ha precisat, i un govern fort, "que el tindrem perquè hem aconseguit una gran majoria, però al costat necessitem un país mobilitzat amb les seves energies i els seus millors actius".

Agraïments

El futur president català ha començat el seu parlament amb agraïments, per a tots aquells que els han votat i també per a les persones més properes a l'òrbita de CiU, a qui ha agraït que hagin navegat al seu costat quan "teníem els corrents i el vent en contra" i a qui ha demanat que sentin la victòria com a seva.

Agraïments també per al poble de Catalunya, de qui ha destacat "el gran sentit de responsabilitat en circusmtàncies complicades" per les bones dades de participació, que han fregat el 60% i han estat gairebé 4 punts superiors a les dels últims comicis, l'any 2006.

"Ja era hora"

El virtual vencedor de les eleccions ha sortit triomfador al balcó de l'hotel Majestic després del seu discurs i ha estat concís però contundent en el seu missatge als centenars de simpatitzants que l'esperaven al carrer: "Ja era hora", ha dit.

El passeig de Gràcia de Barcelona, a la confluència amb el carrer València, s'ha viscut una autèntica explosió de confeti, música, llum i alegria, quan el futur president ha aparegut, acompanyat per la seva dona, l'expresident Jordi Pujol i la plana major de CiU.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut