Barcelona

Joan Herrera adverteix CiU que farà "una oposició dialogant i de rigor però alhora bel·ligerant amb les retallades socials"

El candidat d'ICV, Joan Herrera, ha valorat els resultats de la seva formació, que es confirma com la quarta força al Parlament de Catalunya, per davant d'ERC. Herrera ha destacat que "dins de la caiguda, que atribueix a la crisi, la nostra formació ha resistit". També ha explicat que ja ha felicitat Convergència i Unió per la victòria, però alhora els ha avisat que els ecosocialistes faran una "oposició seriosa i dialogant però també bel·ligerant".

Actualitzat
Herrera ha avisat que seran "bel·ligerants davant de qualsevol retallada social i l'opacitat i la falta de transparència" del partit vencedor a les eleccions al Parlament.

El líder ecosocialista ha considerat una "molt bona notícia" la participació electoral, sobretot pel context de crisi econòmica i institucional, que ha admès que "ha desgastat les forces del govern". Tot i així, ha volgut destacar que la seva formació ha resistit perquè "és un projecte consolidat". El cap de llista d'ICV-EUiA ha lamentat la pèrdua de l'escó de Lleida i s'ha plantejat com prioritat recuperar força a la demarcació.

El secretari d'Organització d'IU, Miguel Reneses, ha assegurat respecte el resultat d'ICV a les eleccions catalanes que són la formació política que millor ha resistit l'"efecte Zapatero" i el triomf de la "dreta nacionalista" representada por CiU i el PP.

ICV-EUiA ha obtingut 10 diputats, situant-se com a quarta força davant d'ERC, també amb 10 representants, per la diferència en el percentatge de vot. Els ecosocialistes perden doncs, dos diputats respecte als 12 representants que van aconseguir en els comicis del 2006. ICV-EUiA, doncs seria la força del tripartit amb menys desgast de les formacions del govern.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut