Barcelona

Joan Puigcercós diu que ERC ha perdut les eleccions però es compromet a treballar per recuperar la confiança dels votants

Els pronòstics que anunciaven una important desfeta d'Esquerra Republicana de Catalunya sembla que s'han complert. Les dades escrutades apunten que el partit liderat per Joan Puigcercós ha perdut més de la meitat dels escons, i passa dels 21 que tenia a un total de 10, empatats amb ICV-EUiA. Unes dades que refermarien la caiguda dels republicans, que arriben a convertir-se en la cinquena força política de Catalunya. Davant d'aquests resultats, Puigcercós ha acceptat la derrota amb un clar "nosaltres hem perdut les eleccions", i ha afegit que a partir d'ara treballaran per aconseguir consolidar l'independentisme i per recuperar la confiança perduda dels votants.

Actualitzat
El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha felicitat els guanyadors de la nit electoral i ha explicat que a partir d'ara el seu partit treballarà per "recuperar la confiança dels que han apostat per altres opcions" i per tornar a créixer com a força política.

En aquest sentit, Puigcercós ha assegurat que no està disposat a plegar veles i que té intenció de continuar endavant perquè encara hi ha "molt camí per fer". D'aquesta manera, el líder dels republicans aclareix que no té cap intenció de deixar el seu càrrec i reclama que tothom sigui prou responsable per pensar que "aquesta derrota no és fruit d'una mala campanya" sinó d'una "divisió de l'independentisme i d'una fuga de vot cap a CiU".

Finalment, ha defensat la feina feta durant aquests anys des del tripartit, malgrat que s'ha mostrat convençut que "tard o d'hora es valorarà".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut