Seül / Pyongyang

La tensió augmenta a la península de Corea i Pyongyang alerta que s'ha arribat a les portes del conflicte bèl·lic

La tensió augmenta a la península de Corea, on qualsevol moviment fa activar totes les alarmes. L'últim ha estat aquest divendres al matí, quan s'han sentit trets d'artilleria prop de l'illa sud-coreana atacada a principis de setmana per Corea del Nord. Seül atribueix els trets a un entrenament de Corea del Nord i afirma que no han tocat el seu territori. A partir de diumenge Corea del Sud i els Estats Units faran maniobres conjuntes a prop de la zona del conflicte. Corea del Nord ja ha dit que aquests moviments els acosten a la guerra i ha reiterat l'amenaça de respondre a qualsevol provocació sense pietat. La Xina també ha expressat les seves objeccions a les maniobres conjuntes.

Actualitzat
Corea del Nord ha afegit tensió a la frontera amb Corea del Sud amb un exercici militar en què ha fet servir l'artilleria. Les explosions s'han pogut sentir a l'illa sud-coreana bombardejada dimarts, on s'han viscut moments d'alarma. Un entrenament amb regust d'advertiment a dos dies de les maniobres previstes per Corea del Sud i els Estats Units per aquest cap de setmana.

A través d'un comunicat, les autoritats nord-coreanes han qualificat les maniobres que aquests dos països planegen fer prop de la seva frontera de temeràries i diuen que estan organitzades per elements "de gallet fàcil".

Les maniobres responen al bombardeig de Pyongyang contra una illa al mar Groc dilluns que va acabar amb la mort de dos soldats i dos civils sud-coreans. Divuit persones van resultar ferides.

Com a conseqüència d'aquest atac, i de la tímida resposta donada per Corea del Sud, el ministre de Defensa sud-coreà ha dimitit i el seu substitut serà Kim Kwan-jin, un general de 61 anys que va ser responsable de la Junta de Caps de l'Estat Major entre el 2006 i el 2008.

La Xina critica les maniobres

Al govern xinès no li està agradant gens la resposta dels Estats Units. Aquest divendres ha advertit que està en contra de les maniobres militars conjuntes entre els exèrcits dels Estats Units i de Corea del Sud que es duran a terme en aigües sud-coreanes de diumenge a dimecres i on participarà un portaavions nuclear nord-americà.

Segons el comunicat del ministeri d'Afers Estrangers xinès, la Xina s'oposa a uns exercicics no autoritzats dins de la seva zona ecònomica exclusiva perquè van en contra de l'estabilitat de la península coreana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut