Granada

El jutge autoritza vacunar a la força 35 menors per un brot de xarampió a Granada

El Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Granada ha ordenat la vacunació de 35 menors, acceptant així la petició de la Delegació de Salut, que li va demanar l'adopció de mesures per frenar el brot epidèmic de xarampió detectat a principis d'aquest mes en una escola de la ciutat. Segons han informat fonts judicials, el jutge estableix que la vacunació es podrà dur a terme tant a l'escola com a casa dels afectats o al centre de salut, sempre per personal sanitari i "sense cap tipus de tracte inhumà o degradant".

Actualitzat
La Delegació de Salut de la Junta d'Andalusia a Granada va decidir dilluns posar els fets en coneixement de les autoritats judicials per si consideraven oportú prendre mesures per frenar el virus, ja que la vacunació és voluntària i alguns pares s'han negat fins ara a vacunar els seus fills o a completar les dosis necessàries.

La Junta, que va justificar la decisió per l'"elevat" risc de contagi d'aquesta malaltia, va informar llavors que havia enviat 79 burofaxos a famílies que no havien acreditat l'estat de vacunació dels seus menors, de les quals cinc s'havien negat a adoptar aquesta mesura preventiva i 53 no van contestar.

La Delegació de Salut ha acordat, com a mesura "excepcional i transitòria" i mentre duri el brot epidèmic de xarampió detectat a principis de mes en una escola del barri granadí de l'Albaicín que els lactants de més de sis mesos rebin una dosi de la vacuna.

El brot afecta ja 43 persones -totes menors excepte set adults-, de les quals 14 havien requerit atenció hospitalària en algun moment, mentre que tres continuen ingressades. En l'actualitat, el calendari vacunal estableix que la primera dosi de la vacuna es faci efectiva als nens de 15 mesos.

Com a mesura preventiva el Servei de Salut Pública va decidir avançar aquesta dosi als majors de 12 mesos, mesura que ahir va decidir fer extensiva als nadons de sis a onze mesos. Això no obstant, aquests nens han de rebre, a més d'aquesta dosi, les altres dues del calendari vacunal ordinari (als 15 mesos i als 3 anys), ja que el sistema immunitari a aquestes edats és "molt immadur", cosa que fa necessari repetir la vacunació perquè la resposta immunitària a la vacuna aporti una protecció completa.
Anar al contingut