Barcelona

Rosell diu que sobren 150.000 funcionaris i que cal reduir els municipis a la meitat

El candidat a presidir la CEOE, Joan Rosell, ha dit que sobren 150.000 funcionaris i que cal fusionar municipis fins a reduir-los a la meitat. Rosell ha llançat les seves receptes per reduir el dèficit públic en una ponència a Barcelona, on ha apostat per aplicar un ERO a l'administració per fer-la més eficaç en considerar "insostenible" la xifra de més de tres milions de funcionaris a tot Espanya. A més, s'ha mostrat molt crític amb l'existència de 8.400 municipis i ha proposat fusionar-ne fins a reduir-los a la meitat. Rosell ha posat com a exemple el Regne Unit, i s'ha demanat: "Fan falta tants municipis, i els consells comarcals i les diputacions?"

Actualitzat
El president de Foment del Treball i candidat a dirigir la CEOE, Joan Rosell, ha apostat per fusionar ajuntaments fins a reduir-los a la meitat i per aplicar un expedient de regulació a les administracions públiques per retallar el dèficit públic i fer-les més eficaces. Això, després d'assegurar que "com a mínim" 150.000 funcionaris de l'Estat no tenen feina perquè competències com Educació, Sanitat i Cultura estan gairebé totes traspassades a les autonomies.

Rosell ha llançat aquestes propostes en el marc de la ponència "Sortim o no de la crisi?", que ha pronunciat a Barcelona, i en la qual s'ha mostrat optimista respecte a les possibilitats d'Espanya de recuperar el camí del creixement econòmic.

Les receptes del candidat a presidir la CEOE

Entre les reformes que ha urgit a dur a terme per sortir de la crisi, el president de la primera patronal catalana ha destacat la de la mateixa administració pública, tant estatal com autonòmica i local.

Rosell veu "insostenible" el nombre de funcionaris que hi ha a Espanya, més de 3 milions de persones, i ha advocat per reduir-lo no només per la "despesa brutal" que suposen, sinó també per guanyar eficiència, ja que sosté que gran part no tenen feina.

L'empresari català ha estat especialment crític amb l'existència de 8.400 municipis a Espanya: "Fan falta tants municipis, i els consells comarcals i les diputacions?", s'ha preguntat en veu alta.

L'aspirant a presidir la CEOE ha insistit que cal "modernitzar el mercat laboral" i ha qüestionat l'eficàcia de la reforma laboral aprovada recentment per l'executiu central, encara que ha dit que és d'hora per poder avaluar-la. A més, ha subratllat la necessitat de fer obligatòria la formació dels aturats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut