Brussel·les

El Parlament Europeu demana una investigació de l'ONU sobre la violència a Al-Aaiun

El Parlament Europeu ha condemnat la violència que es va produir durant el desmantellament del campament saharaui als afores d'Al-Aaiun i n'ha exigit una investigació internacional. En la resolució aprovada, consensuada després de moltes negociacions, no hi ha cap condemna explícita al Marroc. En el text únicament s'hi "deplora" la pèrdua de vides humanes i s'hi lamenten els atacs a la llibertat de premsa, per la qual cosa s'exigeix a Rabat que permeti el lliure accés al Sàhara Occidental tant a periodistes com a observadors i organitzacions humanitàries.

Actualitzat
En el text, que s'ha aprovat en una votació a mà alçada, s'hi condemnen els fets violents que es van produir a la capital del Sàhara Occidental el 8 de novembre i es demana una investigació de les Nacions Unides. No obstant això, la resolució ha evitat criticar explícitament les autoritats marroquines.

L'únic retret que es dirigeix a Rabat és que no permeti el lliure accés a periodistes, observadors i organitzacions humanitàries al Sàhara Occidental.

D'aquesta manera, la resolució va en la línia de la posició espanyola defensada per la ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, que ara fa uns quants dies va comparèixer al Congrés per aquesta qüestió. Jiménez va lamentar els fets i va insistir a recollir més informació sobre el que va passar a la capital del Sàhara Occidental amb un informe independent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut