Eleccions 28-N

L'economia impregna la campanya

Actualitzat
El candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha agitat aquest dimecres l'espantall d'un pacte entre CiU i el PP després del 28-N. En un míting a Tarragona davant d'unes 400 persones, Puigcercós ha avisat que si ERC no és forta, l'acord entre les dretes està fet: "Si ERC no és forta, ja sabem què faran, ja sabem què volen, volen un acord amb el PP perquè aquesta vegada ho han deixat clar, no han anat ni al notari. I com diu molt bona gent d'aquest país, el catalanisme el que vol és que decideixin: o se'n van amb el PP o decideixen el camí de la llibertat, que és el camí del 10 de juliol." El número 2 per Barcelona, Ernest Benach, ha pronosticat que Catalunya serà independent en menys de 10 anys si ERC és decisiva després del 28-N.

La candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, creu que Catalunya i Espanya necessiten governs que creïn confiança en l'economia per poder sortir de la crisi actual. Per això, Sánchez-Camacho diu que votar socialista és un error: "Ara jo estic convençuda que molts d'aquells votants estan penedits d'haver votat Zapatero i que tinguem Zapatero com a president del govern. Per això, jo vull dir-los que no podem cometre el mateix error el dia 28 de novembre. No podem deixar d'anar a votar, perquè és molt important el vot del 28 de novembre. Ens hi juguem el futur de Catalunya". La candidata del PP ha afegit que votar CiU tampoc és la solució perquè pensa més en l'independentisme que en la crisi.

ICV-EUiA s'ha descarat del tot per intentar buscar el vot socialista. En territori Corbacho, a la Farga de l'Hospitalet, davant de sindicalistes i obrers, Joan Herrera ho deia així de clar: "Jo m'he trobat no una, ni dues sinó multitud de persones que em deien, Joan, vaig votar Zapatero per evitar que les idees de Rajoy estiguessin a La Moncloa i, al final, m'he trobat que les idees de Rajoy eren a La Moncloa." Sense contemplacions, el número 3, Jordi Miralles, ha reclamat el suport dels qui van fer vaga el 29-S: "Crec que tenim l'autoritat de demanar-vos que ens retorneu el suport". Quatre-cents sindicalistes han signat aquest dimecres un manifest en suport a Herrera.

Ciutadans ha estrenat aquest dimecres un nou format de míting en què el candidat Albert Rivera ha fet un breu discurs i després s'ha sotmès a les preguntes de la gent: "Li faré una pregunta que és una mica compromesa, però bé, què pensa vostè del problema de la immigració il·legal?" I Rivera li ha respost: "Bé, jo crec que no és compromesa. Ni el 'papers per a tothom' ni mirar cap a un altre cantó, ni jugar a assenyalar en funció de la pell." L'acte ha estat a Sant Boi de Llobregat, on Rivera ha fet aquest retret al PSC: "No els sembla una mica curiós que alguns que han estat defensant el monolingüisme, posant sancions en funció de la llengua, ara els demanin el vot en castellà? Han vist els documents que ha fet arribar el PSC?". Ciutadans presentarà aquest dijous una denúncia als Mossos d'Esquadra després que quatre joves han destrossat amb navalles un punt informatiu del partit al passeig Sant Joan de Barcelona.

Nota de la redacció
La cobertura de la campanya política per part del portal informatiu 3cat24.cat no respon a criteris estrictament periodístics, sinó als que ens vénen determinats pel Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que estableix un ordre d'aparició de partits i extensió proporcional. Els professionals no estem d'acord amb aquest criteri, perquè considerem que condiciona el dret de la informació de la ciutadania i la llibertat en la nostra professió.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut