El pa amb tomàquet haurà de ser present a l'oferta d'esmorzar dels hotels de més categoria. (Foto: Mutari/Wikimedia Commons)
El pa amb tomàquet haurà de ser present a l'oferta d'esmorzar dels hotels de més categoria. (Foto: Mutari/Wikimedia Commons)
Barcelona

Els hotels de 4 estrelles o més hauran d'oferir productes de proximitat a l'esmorzar

Els hotels de 4 estrelles o més hauran d'incloure el pa amb tomàquet i altres productes de proximitat, com els embotits, entre l'oferta d'esmorzar. Aquesta és una de les novetats del decret d'allotjaments turístics que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Govern. Per primera vegada es valorarà la qualitat dels serveis, i no només els metres quadrats, per decidir la categoria de l'hotel. Una altra novetat és que les pensions hauran de tenir bany a cada habitació.

Actualitzat
La qualitat dels serveis es tindrà en compte per primera vegada per determinar la categoria d'un hotel, que fins ara es calculava per l'amplitud de les habitacions. Els criteris nous valoraran aspectes com ara si ofereixen accés a internet, assecador de cabells, productes d'higiene personal o dos tipus de coixins a les habitacions.

També hi haurà requisits indispensables per assolir una categoria de 4 estrelles o superior, com ara oferir productes de proximitat a l'esmorzar. Així, per exemple, caldrà que ofereixin pa amb tomàquet o embotits de la zona. 

La normativa regula per primera vegada les categories 4 estrelles superior i gran luxe, que fins ara només existien "de facto". El decret també preveu el reconeixement dels establiments de turisme familiar, amb habitacions de quatre places, i unifica les categories de les pensions, que a partir d'ara hauran de tenir un bany a cada habitació
Anar al contingut