Mataró

La plataforma Preservem el Maresme protesta contra l'impacte ambiental i econòmic de la futura Ronda de Mataró

Centenars de persones i una trentena de tractors s'han manifestat a Mataró contra el que s'ha anomenat les Rondes de Mataró i el Maresme i que implica la construcció als terrenys dels laterals de l'autopista. La protesta ciutadana se centra en l'impacte visual, mediambiental i econòmic que tindrien els nous carrils.

Actualitzat
Una tractorada per protestar contra la construcció de la Ronda del Baix Maresme. El projecte preveu la construcció d'una via ràpida que ha de seguir bàsicament paral·lela al traçat de la C-32 i que permetrà descongestionar l'N-II i oferir una alternativa a l'autopista de peatge. La plataforma Preservem el Maresme, però, creu que la solució passa per la gratuïtat de la C-32 i no per la construcció d'una nova infraestructura que, diu, afectarà el mediambient i perjudicarà la pagesia del Maresme a més de suposar diverses expropiacions. L'edifici de Can Soleret, que acull un alberg municipal, s'haurà d'enderrocar i el Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya, situat a Vilassar de Mar, també es veurà afectat.

Per la plataforma, "cada cop són més els partits polítics, excepte el PSC, i els ajuntaments que els donen suport". Seguits d'un miler de manifestants, els tractors han acabat el seu recorregut davant l'ajuntament de Mataró. En els darrers dies una seixantena d'entitats de la comarca s'han afegit també al manifest contra la ronda.

Actualment el projecte Ronda del Baix Maresme es troba en fase d'exposició pública i diverses entitats ja hi han presentat al·legacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut