Washington

Corea del Nord mostra un gran complex per a l'enriquiment d'urani als Estats Units, fins ara mantingut en secret

Un reconegut científic nord-americà ha quedat sorprès pel gran complex per a l'enriquiment d'urani que va mostrar el govern de Corea del Nord a principis de novembre, mantingut en secret fins aleshores. L'edició digital de "The New York Times" qualifica la "moderna instal·lació nuclear" coreana de desafiament al govern d'Obama, per incompliment de les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU.

Actualitzat
A principis del mes de novembre d'aquest any, Corea del Nord va mostrar al científic nord-americà Siegfried S. Hecker un enorme complex secret per a l'enriquiment d'urani, segons publica l'edició digital del diari "The New York Times". La publicació qualifica l'arsenal nuclear de Corea de desafiament a l'administració d'Obama, "que ho interpreta com una preparació per expandir el seu arsenal nuclear o construir la bomba atòmica més poderosa".

El científic nord-americà, exdirector del Laboratori Nacional de Los Álamos i professor de la Universitat de Stanford, admet en una entrevista al diari que es va quedar sorprès per la capacitat de la planta visitada, on va veure centenars de centrifugadores acabades d'instal·lar en una vella planta processadora de combustible. També explica que el centre de control era "ultramodern".

La declaració final de la cimera de l'OTAN a Lisboa expressa l'especial preocupació de l'organització internacional pels programes nuclears de Corea del Nord i de l'Iran, i va instar els governs dels dos països a complir "totalment" les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut