El còlera i la convulsió social amenacen la celebració de les eleccions.
Les víctimes mortals ja superen el miler de persones a Haití.
Cap-Haïtien

Les morts per còlera ja superen les mil persones a Haití

El còlera es continua estenent a Haití. Les morts s'incrementen cada dia i les víctimes oficials ja superen el miler. La infecció també ha aterrat a la campanya electoral per a la presidència del país. El ressentiment vers els polítics i governants ha crescut i l'agitació social amenaça la celebració dels comicis, previstos pel proper 28 de novembre.

Actualitzat
Més de 1.100 víctimes mortals. L'epidèmia del còlera es continua estenent a Haití. Si fins fa un mes no s'havia confirmat mai un cas de còlera al país, ara les morts per infecció ja superen el miler de persones. El nombre de morts s'incrementa cada dia a la segona ciutat del país, Cap-Haïtien, que malauradament s'ha convertit en la ciutat amb una taxa de mortalitat més alta de tot el país. Els hospitals de la població estan desbordats i es calcula que un 7,5% dels pacients hospitalitzats per la infecció acaben morint. Si la situació no millora a l'illa caribenya, si el panorama no fa un canvi radical, el nombre de morts podria augmentar exponencialment en les pròximes setmanes.

Però el còlera també ha entrat en campanya electoral per a les eleccions presidencials del país, previstes pel proper diumenge, 28 de novembre. L'epidèmia centra discursos de tots els candidats, però cap d'ells sembla tenir un pla efectiu per fer front a la infecció. A més, el ressentiment social contra els polítics i governants ha arribat a nivells molt elevats. La població té la sensació que la classe política és incapaç de fer res per ajudar-los. Sent que no s'ha fet prou per reconstruir el país, sobretot la capital, Port-au-Prince, o intentar millorar la vida dels milers de refugiats pel terratrèmol del passat mes de gener. La convulsió social amenaça, doncs, plenament la celebració dels comicis.
Anar al contingut