Ramla

Un cementiri prop de Tel Aviv es posa de moda per la tomba d'un home que es diu Harry Potter

Harry Potter és mort i enterrat a Ramla, al Pròxim Orient. Al cementiri militar britànic d'aquesta localitat prop de Tel Aviv hi descansa el veritable Potter. No es tracta del jove i famós mag creat per J. K. Rowling, sinó de les restes d'un soldat britànic que comparteix nom i cognom amb el personatge fictici de les novel·les. Aquest Harry Potter va morir el 1939 amb només 18 anys. L'altre, acaba d'estrenar pel·lícula. La coincidència amb el fenomen del mag de Hogwarts ha convertit el cementiri en tota una atracció turística que fins i tot apareix a la web del municipi.

Actualitzat
La tomba de Harry Potter, soldat britànic mort al Pròxim Orient el 1939, era fins fa cinc anys una més de les 4.500 que hi ha al cementiri militar de Ramla. Amb la pottermania, però, s'ha convertit en un centre de peregrinació de molts turistes.

No se sap ben bé com, la presència de la tomba d'un Harry Potter a Ramla ha anat corrent de boca en boca fins que el mateix municipi reconeix que ja és tot una atracció turística. La tomba apareix a la web de Ramla i ha guanyat popularitat amb l'estrena del penúltim episodi de la saga del jove mag de Hogwarts.

Harry Potter, el mag, i Harry Potter, el soldat, comparteixen poc més que el nom. El primer viu en un món de ficció i ha de resoldre el seu enfrontament amb un bruixot malvat, Lord Voldemort. Els lectors dels llibres ja en coneixen el desenllaç. Els que esperen la pel·lícula sabran com acaba tot l'estiu del 2011.

La història del soldat és ben diferent. Nascut a Birmnigham, a Anglaterra, el 1921, 17 anys més tard s'enrola a l'exèrcit i és destinat als territoris palestins, que llavors controlava el Regne Unit. El 22 de juliol de 1939 mor en un enfrontament amb una banda armada. Tenia 18 anys, tot i que en la tomba posa 19 anys i 10 mesos perquè el jove havia mentit per poder unir-se a l'exèrcit.

Des de 1939, Harry Potter descansa al cementiri de Ramla. En aquests 71 anys poques coses han canviat sota terra, però a la superfície, la seva tomba s'ha convertit en un imant per guies turístics, càmeres fotogràfiques i fans de la saga que busquen un record curiós.
Anar al contingut