Imatge d'arxiu de l'entrada de la mina de carbó a prop de Greymouth. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de l'entrada de la mina de carbó a prop de Greymouth. (Foto: EFE)
Sydney

27 miners queden atrapats a 1.500 metres sota terra a Nova Zelanda

27 miners han quedat atrapats a 1.500 metres de profunditat en una mina a Nova Zelanda. Tot apunta que una explosió ha desencadenat l'accident en aquesta mina situada a prop d'Atarau, a l'illa sud. L'operació de rescat ha quedat ajornada fins dissabte per por que hi hagi una altra explosió de gas com la que ha provocat l'accident. Els equips de rescat estudien la situació i la seva gravetat per organitzar un pla de salvament. Dos dels 29 miners que inicialment havien quedat atrapats han pogut sortir a la superfície pel seu propi peu i estan ajudant a determinar què ha passat i a muntar el dispositiu. Els dos miners rescatats tenen ferides d'escassa gravetat, però han quedat ingressats a l'hospital de Greymouth.

Actualitzat
Dissabte es reprèn l'operació de rescat dels 27 miners que estan atrapats a 1.500 metres de profunditat en una mina de Nova Zelanda. Després que dos dels seus companys han pogut sortir de la mina pel seu propi peu amb ferides lleus al llarg de la jornada, l'alcalde de la localitat de Greymouth, Tony Kokshoornd, ha declarat: "Estem aferrats a l'esperança. Mireu el que va passar a Xile, tots aquells miners atrapats i després van sortir amb vida".

El director de l'explotació, Peter Wittal, ha explicat els detalls que en tenen fins ara. "Puc confirmar que hi ha hagut un accident a la mina i que tot apunta que ha estat una explosió. Dos dels nostres homes han pogut sortir a la superfície i a través d'ells estem mirant de determinar què ha passat i la seva gravetat."

La principal preocupació dels especialistes de rescat en aquests moments és assegurar el funcionament del sistema de ventilació perquè els 27 miners puguin respirar aire de qualitat.

Els familiars dels miners, que estaven concentrats a la sortida de la mina, han estat traslladats a un local que les autoritats han habilitat per a ells a l'espera que es produeixi el rescat. A la mina d'Atarau s'extreu carbó d'alta qualitat per produir acer que després es ven al mercat indi.
Anar al contingut