Pequín

Una xinesa, condemnada a un any en un camp de treball per un missatge a Twitter

Enviar missatges de Twitter a la Xina està prohibit. Si a més ho fa algú que ha tingut compromisos amb els demòcrates, sotmesos en aquesta dictadura comunista, encara hi ha més raons per ser perseguit.

Actualitzat
Una dona xinesa ha estat condemnada a un any en un camp de treball per a la seva "reeducació" després que va enviar un sol missatge a Twitter. De fet, ni tan sols això, no era un missatge propi sinó un "retuit", és a dir, el reenviament d'un missatge d'algú altre, com explica la BBC.

Però ha estat suficient. El missatge que reenviava era d'una protesta de xinesos que proposaven atacar el pavelló japonès a l'Expo de Xangai. Un missatge del seu xicot que ella repetia. L'acusació és per posar en perill l'ordre social, un fet que a la Xina és fàcil.

Tot era una broma, però si les autoritats britàniques no van entendre una broma com ho poden fer les xineses?

Es dóna la circumstància que la mateixa dona ja va ser detinguda cinc dies al mes d'agost per donar suport a la "dissidència" democràtica. La presonera ha començat una vaga de fam per protestar.

Però la llei no l'ajuda. De fet, a la Xina Twitter està prohibit, tot i que molts usuaris aconsegueixen accedir-hi a través de connexions segures a servidors externs.


Anar al contingut