Eleccions 28-N

Els candidats intenten marcar agenda el cinquè dia de campanya

Actualitzat
El candidat d'ERC, Joan Puigcercós, ha continuat escalfant el debat dels suposats greuges de Catalunya cap a  Espanya. El líder republicà ha denunciat aquest dimarts l'existència d'un pacte d'estat econòmic que perjudica els catalans. Està format per l'eix Bilbao-Madrid-Sevilla i es vertebra en dos models: el concert basc i l'economia subvencionada del centre i el sud d'Espanya. Segons Puigcercós, amb aquest pacte, es vol perpetuar l'"statu quo" en contra de Catalunya: "El pacte de ferro, aquest eix Sevilla-Madrid-Bilbao, està rubricat. I això vol dir que els catalans ja quedem fora inexorablement d'aquest eix de poder". Al marge d'aquest debat, ERC ha presentat aquest dimarts les seves propostes en educació, entre les quals, la de reforçar l'autoritat dels mestres i un pla de xoc per reduir l'abandonament escolar.

En una entrevista a l'espai "Polièdric", la candidata del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, amaga possibles pactes amb CiU després de les eleccions: "Jo no vull compartir res amb el senyor Artur Mas quant a polítiques de govern. Volem que no hi hagi un tercer tripartit però també volem evitar que no hi hagi un govern independentista, un govern sobiranista, que la prioritat sigui la independència de Catalunya de la resta d'Espanya". Per cert, Alícia Sánchez-Camacho ja té un avatar, Alícia Croft. Les joventuts del partit han creat un videojoc anomenat "Rescat", l'objectiu del qual és solucionar els problemes dels catalans com l'atur o la immigració.

Doble línia d'atac d'ICV-EUiA en l'acte central de les comarques gironines contra els seus adversaris i rivals. El cap de llista per Girona, Joan Boada, contra el PP per la proposta d'eliminar el memorial democràtic: "Només els volem tenir presents contínuament per la lluita que van fer. La senyora Sánchez-Camacho vol destruir el memorial democràtic, vol destruir el nostre passat, per enaltir allò que van fer els seus amics, que és enaltir el franquisme. Aquesta és la proposta de la senyora Sánchez-Camacho".

Albert Rivera, de Ciutadans, vol més policies al carrer i càmeres de vigilància a les zones comercials: "Hi ha comerciants que s'estan gastant diners de la seva butxaca i després els Mossos d'Esquadra estan demanant poder veure aquelles càmeres. El que volem és que aquesta videovigilància sigui pública".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut