Madrid

El Marroc assegura que la mort del saharaui espanyol va ser un accident

El ministre marroquí d'Interior, Taib Cherkaoui, ha defensat a Madrid la intervenció "pacífica" de les forces de seguretat marroquines que van desmantellar el campament saharaui i ha assegurat que Baby Hamday Buyema va morir atropellat en un "accident". Després de reunir-se amb el seu homòleg espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, Cherkaoui ha ofert una roda de premsa per denunciar l'"agressió brutal" que van rebre les forces marroquines, per part de milícies armades que tenien el control de l'assentament, quan intentaven "rescatar" ciutadans "innocents" que estaven acampats. Ara s'espera la compareixença del ministre espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Actualitzat
Cherkaoui ha assegurat que la mort de Baby Hamday està sent investigada per la Fiscalia General d'Al-Aaiun i ha tornat a carregar contra la premsa espanyola, i l'ha acusada de "tergiversar" els fets per denigrar el Marroc.

Rabat invoca la seva sobirania per vetar als periodistes anar a Al-Aaiun

El ministre d'Interior marroquí ha defensat que el Marroc és un país "sobirà" i "democràtic" per justificar el desmantellament del campament de protesta a prop d'Al-Aaiun i el fet que no s'hagi permès als periodistes espanyols arribar fins a la capital de l'antiga colònia.

"El Marroc és un país sobirà de la mateixa manera que altres països i es reserva el dret a rebre als seus territoris qualsevol individu". D'altra banda, ha insistit que la intervenció de les forces de seguretat va ser "pacífica" i "no hi va haver ni un sol tret". "No hi ha hagut cap genocidi ni es van perpetrar crims contra la humanitat", ha al·legat Cherkaoui en la seva compareixença.

Així mateix, ha denunciat que el campament va passar a estar controlat per "milícies armades" i que el seu comportament demostra que tenien un "entrenament especialitzat" per cometre actes de sabotatge i de violència. La seva preparació, segons el ministre, recorda les accions d'Al-Qaeda i altres grups terroristes a la regió del Sàhara i el Sahel.
Anar al contingut