Madrid

El Front Polisario reclama "fermesa i claredat" a Espanya amb el Marroc

El Front Polisario reclama a Espanya fermesa i claredat amb el Marroc en un comunicat fet públic poc abans de la reunió bilateral que es fa avui a Madrid. El vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, rep aquest matí a Madrid el seu homòleg marroquí en plena crisi al Sàhara Occidental. Taib Charkaui arriba a Madrid per tornar-li la visita a Rubalcaba, que va ser a Rabat després dels incidents a la ciutat de Melilla.

Actualitzat
El vicepresident tercer, Manuel Chaves, s'ha referit a la reunió bilateral i ha reiterat la necessitat de buscar i trobar alguna posició d'equilibri en el conflicte del Sàhara que ajudi al diàleg entre les parts. Tant el govern espanyol com el partit socialista treballen aquesta qüestió en la mateixa direcció. "Continuarem treballant, i farem lògicament tots els esforços perquè la posició del govern espanyol sigui entesa, ja que estem defensant tota l'estona els interessos d'Espanya i alhora volem trobar una solució a un contenciós que fa anys que dura", ha dit Chaves.

La reunió entre els dos titulars de l'Interior coincideix amb l'ofensiva que es preveu que l'oposició torni a llançar al govern espanyol al ple del Senat, per la seva tèbia reacció després del desmantellament del campament saharaui i la prohibició de l'entrada de periodistes espanyols a Al-Aaiun.

A més, el ministre de l'Interior marroquí viatja a Madrid l'endemà que el seu executiu contraataqués i convoqués una roda de premsa amb els mitjans internacionals per negar cap matança al campament saharaui i en justifiqués el desallotjament per la presència de milícies paramilitars. El Marroc reforça aquest argument amb un vídeo amb imatges molt dures. La versió és totalment contradictòria amb la dels activistes que són a Al-Aaiun, que denuncien un genocidi.

Són diverses les crítiques al govern espanyol per la seva actitud des que va esclatar el conflicte a Al-Aaiun, unes crítiques que la titular d'Afers Estrangers, Trinidad Jiménez, intentava fer callar assegurant que la interlocució amb el govern marroquí pot perillar si Espanya és massa dura.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut