Londres

Portugal reconeix que podria necessitar ajuda financera però nega haver-ne demanat a la UE

El ministre portuguès d'Economia, Fernando Teixeira dos Santos, considera que el risc que el seu país hagi de demanar ajuda financera exterior és "elevat". Ho ha dit en declaracions a "The Financial Times", i ho ha argumentat pel risc de contagi entre els mercats financers, que temen que la crisi del deute de la zona euro s'expandeixi. Amb tot, Teixeira nega haver tingut contactes amb la UE per demanar ajuda exterior.

Actualitzat
Portugal ha admès que el risc que hagi de demanar ajuda financera exterior és "elevat". Ho ha reconegut el ministre d'Economia d'aquest país, Fernando Teixeira dos Santos, en una entrevista a "The Financial Times". Amb tot, en declaracions al diari portuguès "Jornal de Negócios" ha matisat que no ha iniciat cap contacte amb la Unió Europea per recórrer a ajuda exterior. Tanmateix, ha volgut recalcar els esforços que, segons el seu parer, està fent el govern portuguès per reduir el dèficit. L'executiu portuguès s'ha fixat com a repte reduir el dèficit fins al 7,3% el 2010 i deixar-lo al voltant del 4,6% el 2011. 

En l'entrevista, el ministre portuguès d'Economia també ha justificat que el seu executiu no aprovés mesures d'ajust fins al maig passat. Diu que la prioritat era el creixement d'una economia estancada, i això els va fer ajornar un temps la retallada.

Teixeira dos Santos assegura que al principi els mercats van veure amb bons ulls les mesures d'estalvi, però que després la situació va canviar pel temor dels mercats al risc de contagi de la crisi irlandesa a l'eurozona.

El ministre portuguès d'Economia també ha demanat a Brussel·les que millori la seva capacitat de comunicació amb els mercats i els inversors perquè els convenci de la solidesa de la zona euro.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut