Barcelona

Els veïns de Trinitat Vella es queixen dels toxicòmans al carrer i la impunitat dels traficants

Els veïns del barri de Trinitat Vella de Barcelona es lamenten de la facilitat amb què els toxicòmans compren i consumeixen drogues al carrer i reclamen solucions per aquest problema. La reivindicació no és nova, ja que l'associació de veïns fa ja un any i mig que es queixa. De la seva banda, l'ajuntament de la capital catalana reconeix que el problema està enquistat i que li és difícil trobar-hi una solució. Malgrat que s'han incrementat les dotacions policials al barri, el problema de les drogues continua irresolt.

Actualitzat
Els veïns del barri de Trinitat Vella fa més d'un any i mig que reivindiquen que els toxicòmans no es droguin al carrer i que els traficants no es puguin moure amb impunitat. Alguns veïns destaquen que fins i tot hi ha xeringues darrere de l'escola bressol.

L'Ajuntament, a més de reforçar la vigilància policial, va habilitar una zona de tolerància on els toxicòmans es poden punxar, amb bústies per deixar-hi les xeringues usades, però n'hi ha que no ho respecten i continuen punxant-se a qualsevol punt del carrer.

L'ambulatori distribueix xeringues als toxicòmans que ho demanen perquè les cinc farmàcies del barri es neguen a vendre'n després que, en alguns temps, va arribar a dispensar-ne gairebé 800 al mes.

El consistori de Barcelona reconeix que el problema està enquistat i ara al seu full de ruta per resoldre'l planteja, com s'ha fet en alguns llocs de Ciutat Vella, que els veïns prenguin el carrer. És a dir, creu que una solució seria, segons la regidora de Sant Andreu Gemma Mumbrú, organitzar "berenars, dinars, actuacions" i actes similars de manera que els veïns i no els toxicòmans facin seus els espais del barri.

També igual que a Ciutat Vella, a Trinitat s'instal·laran càmeres de videovigilància.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut