Dublín

Irlanda reconeix converses amb la UE però nega haver demanat un pla de rescat financer

El secretari d'Estat irlandès per a Afers Europeus, Dick Roche, ha confirmat que hi ha converses amb la Unió Europea però ha negat que s'hagi parlat directament d'un rescat financer. En unes declaracions a la RTE, la cadena pública irlandesa, Roche ha explicat que "hi ha contínues converses en un sentit o altre sobre el nostre deute, però és irresponsable suggerir que això signifiqui anar al Fons Monetari Internacional o a un rescat".

Actualitzat
La BBC ha informat que el govern irlandès ha començat converses d'alt nivell amb les autoritats de la Unió Europea per a un eventual rescat financer d'Irlanda. Segons la cadena pblica britànica, "alguns funcionaris de la Unió Europea creuen que seria millor que la República d'Irlanda accepti ara un pla de rescat en lloc de permetre que segueixi la incertesa".

El diari britànic "Financial Times" cita funcionaris alemanys, que han negat categòricament que estiguin pressionant el govern irlandès perquè accepti l'ajuda europea. L'acceptació d'Irlanda d'un pla de rescat financer podria calmar els mercats després que el cost dels crèdits per aquest país hagin superat el 9%.

Si, finalment, accepta l'ajuda, Irlanda es convertiria en el segon país de la zona euro després de Grècia que obté un rescat internacional. Un membre del gabinet, però, ha dit que Irlanda no era com Grècia perquè tenia fons fins a mitjans del 2010.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut