Barcelona

FGC reprèn el servei després de 4 hores amb totes les estacions tancades per la vaga dels seus treballadors

Ferrocarrils de la Generalitat ha reprès el servei amb normalitat després que les estacions de les línies del Vallès i Llobregat-Anoia hagin estat tancades durant quatre hores -entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda- a causa de la vaga que fan els treballadors. Com que no s'han dictat serveis mínims perquè l'aturada no es fa en hora punta, la direcció de l'empresa ha decidit tancar les instal·lacions per motius de seguretat.

Actualitzat
L'acord del 2006 entre la Generalitat i els sindicats que regula les vagues als transports públics estableix que fora de les hores punta no hi haurà serveis mínims. Tot i que inicialment la companyia havia decidit mantenir les estacions obertes i oferir servei amb els treballadors que anessin a la feina, només unes hores abans de la protesta, s'ha optat per tancar-les per evitar incidents amb els piquets.

"No podem garantir un mínim de serveis amb un mínim de regularitat", ha argumentat en declaracions a Catalunya Ràdio el director general de Ferrocarrils, Ramon Borrell. Per tant, "per motius de seguretat i per evitar aglomeracions", Borrell ha considerat "preferible" tancar.

Dimecres vinent i dilluns i dimecres de la setmana que ve es tornarà a repetir l'aturada. El director general de Ferrocarrils, Ramon Borrell, ha assegurat a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació que tornaran a tancar les estacions.

La companyia ha explicat que entre les 12 del migdia i les quatre de la tarda han deixat de funcionar 112 trens a la línia del Llobregat i 227 a la del Vallès. Hi ha hagut un total de 75.000 usuaris afectats, els quals han hagut de buscar sistemes de transport alternatius. Aquesta ha estat una aturada parcial, com les anteriors, perquè durant la resta del dia el servei serà l'habitual.

El comitè d'empresa de FGC ha anunciat més aturades a les línies del Vallès i Llobregat-Anoia els dies 17, 22 i 24 de novembre. Els treballadors de Ferrocarrils protesten contra la retallada salarial del 5% aprovada per l'empresa.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut