Al-Aaiun

La cooperant catalana a Al-Aaiun assegura que hi ha almenys 36 morts i més de 100 empresonats al Sàhara

L'activista catalana a Al-Aaiun, Isabel Terraza, assegura que hi ha hagut almenys 36 morts per la repressió marroquina. El bloqueig informatiu que el Marroc ha imposat al Sàhara Occidental fa gairebé impossible saber què està passant als campaments saharauis. El relat dels cooperants que encara són al Sàhara continua sent l'única font per contrastar les versions marroquines. Terraza està amagada a Al-Aaiun perquè no l'expulsin de la zona. L'activista ha assegurat que la repressió continua i que hi ha més de 100 detinguts.

Actualitzat
Terraza ha explicat a TV3 que una família de la zona ha anat a buscar el cadàver d'un dels seus membres a l'hospital militar i ha pogut comprovar que hi ha 36 morts. Les autoritats marroquines els han ofert enterrar el cos, però la família s'hi ha negat perquè vol que obrin una investigació.

La cooperant catalana està amagada al Sàhara Occidental per evitar que les autoritats l'expulsin. El Marroc l'havia convocat conjuntament amb tres activistes més que eren a la zona per expulsar-los, tot i reconèixer que no havien fet res d'il·legal. Dos d'ells ja han marxat.

El bloqueig informatiu que Rabat ha imposat a Al-Aaiun contrasta amb les queixes del govern marroquí sobre el tracte que estan donant els mitjans espanyols a les informacions del conflicte. El Marroc ha denunciat el que qualifica d'"actitud irresponsable de diversos mitjans de comunicació espanyols" en la seva cobertura de les informacions relatives a aquest país.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut