Londres

Mitjans anglosaxons asseguren que Irlanda i la UE ja estan negociant les condicions d'un possible rescat financer

L'espasa de Dàmocles penja sobre Irlanda en forma d'un possible rescat financer del país. Les autoritats irlandeses neguen que hagin sol·licitat a la Unió Europea l'aplicació del Fons d'Estabilitat per fer front al deute sobirà però diferents informacions periodístiques ho afirmen. L'última, la que avança la cadena britànica BBC, que assegura que hi ha converses amb Brussel·les i que la qüestió no és si Dublín demanarà o no el rescat sinó quan ho farà i per quina quantitat. Les fonts citades per la BBC parlen d'una xifra d'entre els 60.000 i els 80.000 milions d'euros.

Actualitzat
A la informació de la BBC s'hi ha de sumar la que ha publicat el diari irlandès "The Irish Time", que matisa que alts funcionaris del país han mantingut "converses de contingut tècnic" sobre el procediment a seguir si es produís la petició en el marc de contactes informals amb Brussel·les.

Altres mitjans britànics asseguren que les converses estan molt avançades i que és probable que Irlanda rebi l'ajuda aquest mateix novembre, sis mesos després que Grècia va rebre un paquet d'ajuda de 110.000 milions d'euros. El primer ministre irlandès, Brian Cowen ha rebutjat les comparacions amb el cas grec i ha assegurat que Irlanda té "cobertes les seves necessitats de finançament fins a mitjans del 2011".

El director executiu del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, ha declarat que la institució que dirigeix no ha rebut cap petició d'ajuda per part d'Irlanda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut