El conseller Antoni Castells, en una foto d'arxiu (Foto: ACN)
El conseller d'Economia, Antoni Castells, en una foto d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

La demanda de bons de la Generalitat duplica l'oferta

El termini per sol·licitar bons de la Generalitat ha acabat amb una demanda molt superior a la quantitat oferta. Segons fonts financeres, s'han demanat bons per valor de 6.500 milions d'euros, és a dir, més del doble dels 3.000 oferts. Per aquest motiu, s'haurà de fer un càlcul per saber fins a quants bons de mil euros pot acabar comprant cada client. Segons les condicions de l'emissió, el màxim eren 2 milions per persona. Ara, però, s'haurà d'establir un mínim d'adjudicació i la resta es repartirà de forma proporcional. El conseller d'Economia, Antoni Castells, s'ha felicitat i ha dit que s'ha obert una via que tindrà continuïtat.

Actualitzat
El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha celebrat l'èxit amb el qual s'ha acollit l'emissió de bons de la Generalitat, que davant la demanda s'ha tancat en la xifra de 3.000 milions d'euros. "Estic molt satisfet i no només per la bona acollida d'aquesta iniciativa sinó perquè estem segurs que hem obert un camí", ha assenyalat el conseller.

Castells ha recordat que "vam començar amb una col·locació de 1.000 milions i al final han hagut de ser 3.000 milions", si bé no ha volgut pronunciar-se sobre si la pròxima administració que arribi després de les autonòmiques seguirà fent emissions com aquesta. "És una col·locació molt positiva -el tipus d'interès és el 4,75%- no només per la seva interessant rendibilitat sinó perquè reforça Catalunya com a institució, canalitza l'estalvi local i dota la Generalitat de més independència de cara als mercats internacionals."
Anar al contingut