Madrid

Arriben a territori espanyol els periodistes expulsats d'Al-Aaiun pel govern del Marroc

Els periodistes espanyols retinguts per les autoritats marroquines per haver entrat a Al-Aaiun han estat expulsats del país i ja han aterrat en territori espanyol, a les Canàries. La ministra d'Afers Exteriors s'ha lamentat de l'expulsió i ha demanat al govern de Rabat que faciliti l'accés a la premsa espanyola.

Actualitzat
Els tres periodistes de la cadena SER, expulsats del Sàhara Occidental pel govern del Marroc, són ja a territori espanyol, després que l'avió on viatjaven aterrés a l'aeroport de Las Palmas de Gran Canaria a les 4 de la tarda.
L'equip, format pels periodistes Àngels Barceló, Nicolás Castellano i Ángel Cabrera, s'ha lamentat del tracte rebut, i han declarat que "si sent espanyols els ha passat el que els ha passat, tenint el suport del govern, no es volen imaginar com són tractats els saharauis". Barceló també ha destacat que "s'ha de seguir intentant entrar a Al-Aaiun" perquè és "la seva obligació com a periodistes".

La ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, ha sol·licitat al Marroc, que es "faciliti l'accés" a la premsa espanyola perquè pugui fer la seva feina "amb normalitat i transparència". Jiménez també ha lamentat l'expulsió dels periodistes "independentment que no entressin o no tinguessin l'autorització exigida per les autoritats marroquines".

La ministra ha demanat que es restitueixi l'acreditació al corresponsal del diari "ABC" Luis de Vega, acusat pel Ministeri de Comunicació del Marroc de falsificar la informació quan cobria els enfrontaments d'Al-Aaiun.

Sobre els espanyols que es trobaven al campament d'Al-Aaiun, Trinidad Jiménez ha dit que estan localitzats i esperen poder fer les gestions necessàries per treure'ls de la zona aviat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut