Ariel Sharon i el seu fill Omri, junts al Parlament israelià al novembre del 2004 (Foto: Reuters)
Ariel Sharon i el seu fill Omri, junts al Parlament israelià al novembre del 2004 (Foto: Reuters)
Tel Aviv

Ariel Sharon, en coma des de fa gairebé cinc anys, traslladat a casa

Els serveis mèdics han traslladat a casa seva l'exprimer ministre israelià Ariel Sharon, en coma des del gener del 2006 a causa d'un vessament cerebral. La intenció dels metges és que el també exministre de Defensa pugui rebre atenció íntegrament a casa, tot i que primer caldrà fer un període d'adaptació que el podria fer tornar puntualment a l'hospital. Respecte de l'evolució del pacient, els metges confien que hi pugui haver alguna millora, però adverteixen que, en el seu estat, és molt improbable que hi hagi un canvi radical.

Actualitzat
Una ambulància ha traslladat Ariel Sharon aquest divendres al matí fins al ranxo de la seva família, situat a prop de Sderot, a poca distància de la Franja de Gaza.

El doctor Shlomo Noi, cap del servei de reanimació de l'hospital Sheba, a prop de Tel Aviv, on ha estat fins ara, ha explicat que el procés de trasllat segueix el protocol típic "d'un malalt crònic", que consisteix a "comprovar que l'entorn mèdic on s'instal·larà el pacient és l'adequat".

Vist per molts israelians com a heroi de guerra i per molts palestins com a "criminal de guerra", sobretot per la massacre de Sabra i Xatila, Sharon va accedir a la presidència del Likud el 1999. Contrari als acords de pau d'Oslo, la seva visita a l'esplanada de les mesquistes, l'any 2000, va marcar l'inici de la segona Intifada. Primer ministre des del 2001, va acabar fundant un nou partit, el Kadima, amb el qual va governar fins al 2006, quan va quedar en estat vegetatiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut