Bilbao

Currin: "ETA declararà una treva verificable abans de Nadal"

El mediador internacional Brian Currin espera que hi hagi un alto el foc d'ETA abans de Nadal. L'advocat sud-africà ha assegurat que l'esquerra abertzale li ha comunicat que la banda terrorista declararà un alto el foc definitiu, unilateral i verificable abans del mes de desembre. Currin ha dit que no té cap dubte sobre la veracitat de la informació i ha explicat que si això es produeix, llavors es crearia el Grup de Contacte Internacional que començaria a treballar pel procés de pau.

Actualitzat
L'expert en processos de mediació Brian Currin ha assegurat que l'esquerra abertzale li ha comunicat que ETA declararà un alto el foc definitiu, unilateral i verificable abans del desembre.

En roda de premsa a Bilbao, Currin ha destacat que "no té dubtes" de la veracitat de la informació perquè li ha arribat per diverses fonts, entre les quals també de l'esquerra abertzale. L'advocat sud-africà ha destacat que si l'alto el foc es produís s'obriria un treball de verificació en el qual "seria desitjable que hi participés el govern d'Espanya".

No obstant, segons ha dit, si l'executiu decidís no fer-ho, el "grup internacional de contacte" podria assumir aquesta "funció verificadora" després de parlar amb els partits bascos.

De fet, Currin ha dit que en cas que un grup reduït d'ETA decidís no entrar en el procés, es continuaria amb ell i els partits, inclosa l'esquerra abertzale, no tindrien relació amb aquest reducte de la banda armada.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut