Seül

Zapatero lamenta, però no condemna, l'assalt al campament d'Al-Aaiun i diu que la seva política respecte al Sàhara és la "sensata"

José Luis Rodríguez Zapatero ha justificat l'actitud del govern espanyol respecte al Marroc i la crisi al Sàhara Occidental. Zapatero ha dit que la resposta del govern espanyol és "la que ha de ser, la responsable, la sensata", i la millor tant "per solucionar el conflicte com pels interessos d'Espanya". El president Zapatero ha recordat que en aquest afer "els interessos d'Espanya són els que el govern ha de posar per davant".

Actualitzat
Des de Seül, José Luis Rodríguez Zapatero ha argumentat que el posicionament que el govern espanyol ha pres respecte al conflicte que s'ha obert al Sàhara Occidental és "el que ha de ser, el responsable, el sensat, el prudent, per solucionar el conflicte i pels interessos d'Espanya". I ha recordat que l'executiu espanyol actua pensant sempre en els interessos d'Espanya.

Pel que fa a les millores de vida que reivindiquen els saharauis, Zapatero s'ha compromès a buscar la millor manera d'ajudar socialment la població de l'antiga colònia espanyola. "El govern espanyol està disposat a comprometre's i també a comprometre la UE per donar una resposta de caràcter social a les persones que estan segurament vivint amb dificultats", ha afirmat.

Això mentre els activistes prosaharauis, que són a Al-Aaiun, denuncien la passivitat del govern d'Espanya, tenint en compte que és l'antiga metròpoli.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut