Madrid

Els directors comercials són els executius més perjudicats per la crisi, segons un estudi

La crisi econòmica també ha afectat els càrrecs directius, o almenys alguns. Això és el que es desprèn d'un estudi fet per la consultora Icsa i l'escola EADA i que conclou que els directors comercials espanyols són els més perjudicats per la situació econòmica, que ha comportat una pèrdua de l'1% a les seves nòmines. Els directius de recursos humans també han perdut atribucions per una crisi que, en canvi, ha rellançat la figura dels directors financers. Aquests executius han guanyat funcions i han tingut increments salarials que oscil·len entre el 0,3% i el 2,5%.

Actualitzat
L'informe s'ha elaborat a partir de l'estudi del sou de més de 80.000 empleats i reflecteix que la crisi ha perjudicat els directors comercials mentre que ha beneficiat els directors financers, que han retallat despeses i assumit funcions d'altres càrrecs executius.

Els responsables de l'anàlisi recomanen que hi hagi moderacions salarials en els càrrecs directius, que cobren entre 70.000 i 80.000 euros anuals. A més a més, aconsellen lligar les retribucions a objectius i productivitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut