Barcelona

Sorpresa i reaccions contraposades per l'anunci de la jornada intensiva al juny

Les associacions de pares i mares i els docents dels centres educatius catalans han rebut amb igual sorpresa però amb diferents valoracions l'anunci d'Educació sobre la jornada intensiva al juny. El departament que dirigeix Ernest Maragall obre ara la possibilitat de recuperar la jornada intensiva al juny malgrat que el nou calendari escolar la suprimia. De fet, Educació ha donat ordres als serveis territorials perquè els directors puguin decidir la jornada intensiva amb el suport de la comunitat educativa. La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) hi preveu problemes mentre que els sindicats aplaudeixen la decisió del govern.

Actualitzat
La FAPAC preveu problemes a l'hora de decidir si hi haurà jornada intensiva al juny. El seu vicepresident, Àlex Castillo, critica que la pilota recaigui sobre els centres i augura diferències entre els pares i mares, que creu que es decantaran o no per la jornada intensiva en funció de si els seus fills fan colònies.

Des dels sindicats de professors, però, s'aplaudeix que el Departament d'Educació hagi fet marxa enrere en una decisió polèmica i que ha provocat nombroses protestes dels docents i les amenaces de no fer colònies. Des de l'USTEC, la seva portaveu, Rosa Canyadell, veu la decisió com una "victòria de les pressions que ha fet el professorat".

Tant els sindicats com l'entitat que representa els directors confien que amb aquesta decisió s'acabi el boicot a les colònies, tot i que això encara no està clar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut