L'actor i director teatral Julio Manrique, nomenat director artístic del Teatre Romea.
L'actor i director teatral Julio Manrique, nomenat director artístic del Teatre Romea.
Barcelona

Manrique desembarca al Romea amb el Txèkhov "L'hort dels cirerers"

L'actor i director teatral Julio Manrique ha estrenat la seva versió de l'obra "L'hort dels cirerers" al Teatre Romea de Barcelona. L'estrena suposa el desembarcament de Manrique al teatre que començarà a dirigir la temporada que ve. L'obra tracta d'una família de la classe alta de la Rússia del 1900 que va veient com la seva fortuna desapareix sense acabar-se de decidir a fer-hi res. Fins a tretze actors de diferents generacions, entre els quals Mireia Aixalà, Montse Guallar, Ferran Rañé o David Selvas, interpreten uns personatges que lluiten per superar diferents pèrdues i mirar el futur amb optimisme. El text de Txèkhov, que en la versió de Mamet ha estat escurçat i modernitzat, compta amb una gran presència de música en escena que ajuda a donar ritme a una obra complexa que té tocs de farsa, comèdia i uns personatges plens de vitalitat.

Actualitzat
El director Julio Manrique ha dut "L'hort dels cirerers" d'Anton Txèkhov al Teatre Romea tot just unes setmanes després de ser-ne nomenat director artístic per la temporada que ve. Mentre no assumeix el càrrec, Manrique ja hi ha fet pujar aquesta obra coral sobre les aventures d'una família russa de classe alta, ofegada pels deutes i incapaç de canviar el seu ritme de vida i donar un tomb a la seva situació.

L'obra, que compta amb tretze actors en escena, "parla de la vida sense majúscules, parla de coses petites que sumades acaben fent una cosa molt gran", segons ha explicat el mateix director.

Aquest "L'hort dels cirerers", que compta amb una escenografia atemporal, parla de la inevitable sortida a subhasta de la finca on ha viscut tota la vida una família rica russa, apunta en el seu muntatge que aquest va ser l'últim text literari del narrador i dramaturg Anton Txèkhov que va aparèixer per últim cop en públic justament el dia de l'estrena de l'obra.

L'actor Ferran Rañé ha destacat que l'obra del gran dramaturg rus en versió de Mamet "és d'una frescura i d'una vitalitat increïbles, però al mateix temps molt respectuosa amb l'essència de Txèkhov i l'essència de l'hort dels cirerers".
Anar al contingut