Al-Aaiun

El Front Polisario denuncia que el Marroc fa una neteja ètnica a Al-Aaiun i que ningú hi vol intervenir

El representant del Polisario a Espanya, Bucharaya Beyun, ha denunciat que el Marroc està fent una "neteja ètnica" a Al-Aaiun i ha advertit que si la comunitat internacional no hi intervé per buscar una solució pacífica "el poble saharaui recorrerà a tots els mitjans, inclosa la guerra". La situació a Al-Aaiun és aparentment tranquil·la, si bé les forces de seguretat marroquines busquen per les cases els líders de la revolta. Pel que fa a les víctimes, continua la confusió. Pel Marroc ja són 11 els morts, 10 dels quals són agents, i 160 detinguts. El Front Polisario, en canvi, eleva els morts a 19 i parla de més de 150 desapareguts.

Actualitzat
El representant del Front Polisario a Espanya, Bucharaya Beyun, ha explicat que Al-Aaiun "està presa per l'exèrcit i la policia" i que les forces de seguretat van casa per casa i hi ha centenars de detinguts, sobretot joves". Beyun ha afegit que "desenes de soldats entren amb motos als carrers on no entren els cotxes per perseguir la gent".

Segons Bucharaya Beyun, "s'ha informat de 19 morts però no podem dir quantes n'hi ha perquè no tenim accés als hospitals ni a les fosses comunes". A judici d'aquest representant del Polisario, l'actuació del Marroc suposa "una ruptura de l'alto el foc del 1991".

Tranquil·litat aparent


La situació a Al-Aaiun, la capital del Sàhara Occidental, és aparentment tranquil·la, si bé les forces de seguretat marroquines continuen buscant per les cases els líders que van instigar els enfrontaments d'aquests últims dies.

El màxim responsable del Front Polisario, Mohamed Abdelaziz, afirma que la destrucció del campament de protesta saharaui als afores d'Al-Aaiun ha estat un acte suïcida i un fracàs polític del Marroc.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut