Madrid

La venda d'habitatges a Catalunya es frena al setembre després de nou mesos a l'alça

Després de nou mesos a l'alça, la venda d'habitatges ha baixat un 1% a Catalunya al setembre, si es comparen les dades d'aquest any amb les del 2009. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el setembre ha estat el pitjor mes del 2010 per a la venda de pisos a Catalunya, amb poc més de 4.300 operacions. A tot l'Estat, les dades encara són pitjors, amb un caiguda del 4,1% al setembre, període en què es van vendre poc més de 36.000 pisos, gairebé repartits a parts iguals entre els nous i els de segona mà. El descens en les vendes dels habitatges nous expliquen aquests balanços interanuals.

Actualitzat
L'Institut d'Estadística ha comptabilitzat 4.354 operacions de compravenda a Catalunya al setembre, la immensa majoria, més de 3.000, a les comarques de Barcelona. La dada suposa un descens d'un 1% d'un any per a l'altre i una frenada brusca respecte de l'increment del 38% registrat a l'agost

Al conjunt de l'Estat, el descens de la venda d'habitatges del 4,1%, segons les dades de l'INE, talla els vuit mesos de pujades registrats abans i també suposa un xoc amb la dada de l'agost, en què les vendes van augmentar gairebé un 30%.

En termes interanuals, però, la caiguda més forta s'ha notat en la venda d'habitatges de nova construcció, que ha caigut un 9,4%, davant de l'1,9% dels pisos que ja havien tingut inquilins. De les 36.049 operacions de venda tancades al setembre, un 50,4% van correspondre a pisos nous i un 49,6% als de segona mà.

Si s'observen les dades d'entre el gener i el setembre d'aquest any, el balanç és positiu, amb un increment de vendes de l'11,7% respecte del mateix període del 2009.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut