Trinidad Jiménez en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Trinidad Jiménez en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Barcelona

Espanya demana al Marroc que deixi treballar els periodistes

La ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, ha demanat a les autoritats marroquines que aturin el bloqueig als periodistes i que deixin que els professionals informin amb transparència del que està passant a la capital del Sàhara Occidental. Trinidad Jiménez ho ha dit des de Bolívia, on està de visita oficial i on aquest dilluns ja s'havia referit als disturbis a Al-Aaiun per demanar la intervenció de l'ONU.

Actualitzat
Trinidad Jiménez ha dit que Rabat ha de "permetre treballar a la premsa". La ministra d'Afers Exteriors ha criticat així el bloqueig informatiu que les autoritats marroquines mantenen sobre la situació del Sàhara Occidental. Rabat ha incomunicat Al-Aaiun, no deixa viatjar per carretera i des de fa dies impedeix que s'hi arribi en avió. De fet, les companyies aèries diuen als periodistes que tots els vols estan plens fins d'aquí a quinze dies.

La ministra d'Afers Exteriors ja es va referir aquest dilluns a la situació de la capital del Sàhara Occidental quan, també des de Bolívia, va fer una crida a l'ONU perquè s'hi pronunciés.

Rabat ja va practicar aquesta política d'impedir a la premsa accedir a Al-Aaiun ara fa uns quants dies quan un menor saharaui va morir, segons fonts saharauis, a mans de la policia marroquina al campament de protesta més gran des de fa dècades.
Anar al contingut