Barcelona

Una setantena d'entitats demanen al Parlament que actuï contra els discursos racistes

Una setantena d'entitats han alertat les forces polítiques del que consideren un augment preocupant dels discursos racistes i d'extrema dreta per aconseguir més vots en les eleccions al Parlament. Representants d'aquestes entitats han presentat un manifest al Parlament de Catalunya, en què demanen responsabilitat als partits per no perjudicar la convivència. La crida de les entitats, entre les quals hi ha SOS Racisme o Òmnium Cultural, arriba poc abans de l'inici de la campanya electoral.

Actualitzat
Les entitats, com ara el Consell Nacional de la Joventut, la Federació Associació de Gitanos de Catalunya o la Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya, així com els sindicats CCOO i UGT, han considerat que hi ha hagut un augment "preocupant" del discurs racista i xenòfob a Catalunya en els últims mesos, i per això s'han adreçat al president del Parlament, Ernest Benach. Al manifest fan constar que "alguns partits" –sense dir-ne cap nom- s'han acostat a posicions "de l'extrema dreta" per treure'n profit electoral.

Els signants del text reclamen al Parlament que actuï amb contundència "contra aquells discursos o propostes que promouen la criminalització d'un grup per motius d'ètnia, nacionalitat, cultura o religió", i han cridat a la responsabilitat de les forces polítiques.

L'imminent inici de la campanya -la matinada d'aquest divendres- fa témer a les entitats impulsores del manifest que el discurs s'endureixi. Amb aquest panorama, fan un toc d'alerta i demanen una actitud contundent contra aquelles propostes que promoguin la discriminació. Si convé, diuen, caldria denunciar-les als tribunals.

El manifest s'ha presentat l'endemà que la justícia va admetre a tràmit la querella contra el regidor del PP a Badalona, Xavier García-Albiol, per haver distribuït fullets amb la llegenda "no volem romanesos".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut