El regidor del PP de Badalona, Xavier García Albiol
El regidor del PP de Badalona, Xavier García Albiol
Badalona

El jutjat de Badalona accepta a tràmit la querella de SOS Racisme contra Albiol

El jutjat de Badalona ha acceptat a tràmit la querella de SOS Racisme contra el regidor del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per incitació a l'odi racial i discriminació. Això implicarà que la fiscalia especial per delictes d'odi i discriminació haurà d'inhibir-se de la investigació que feia del cas arran dels fulletons repartits pel PP a la ciutat que vinculaven inseguretat i immigració, i on apareixia la llegenda "no volem romanesos". El mateix Garcia Albiol ha dit a Catalunya Ràdio que la querella s'acabarà arxivant.

Actualitzat
El jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona ha admès a tràmit la querella de SOS Racisme i la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) contra el president del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, pels fulletons repartits a la ciutat que vinculaven inseguretat i immigració i en els quals apareixia una fotografia amb un cartell que deia "no volem romanesos".

La fiscalia especial per delictes d'odi i discriminació haurà d'inhibir-se ara de la investigació que duia per deixar-la en mans del jutjat de Badalona amb la documentació recollida fins al moment.

Fins ara el fiscal estava estudiant si interposava una querella per aquest cas i, entre altres diligències, hi havia el testimoni de Garcia Albiol, que va acudir a declarar el passat 20 d'octubre. Albiol va negar davant el fiscal que les actuacions del PP de Badalona tinguessin una actitud xenòfoba i racista, i va assegurar que la seva declaració es va produir "perquè ICV i el tripartit no volen que es parli dels problemes que estan vivint els veïns de Badalona".

Després de la declaració, la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va considerar "lamentable" que, a judici seu, un representant democràtic fos perseguit judicialment per defensar una immigració legal i ordenada.

Els fulletons, que el PP de Badalona va repartir en el mes d'abril, van originar la polèmica i van motivar les crítiques de les principals entitats socials a Catalunya, així com del govern i les seves formacions.
Anar al contingut