Una dona introdueix el seu vot en una urna, vigilada per un oficial electoral del govern, a Naypyidaw. (Foto: EFE)
Una dona introdueix el seu vot en una urna, vigilada per un oficial electoral del govern, a Naypyidaw. (Foto: EFE)
Rangun

Almenys 7 morts a Birmània en els enfrontaments entre l'exèrcit i els rebels l'endemà de les eleccions

Almenys set morts i una onada de 10.000 refugiats cap a la veïna Tailàndia en els combats que han esclatat entre l'exèrcit i els rebels a Birmània, l'endemà de les primeres eleccions en 20 anys. Els enfrontaments evidencien el fracàs d'uns comicis considerats per Occident una mascarada.

Actualitzat
A Birmània ha esclatat la violència l'endemà de les primeres eleccions en 20 anys. En els enfrontaments entre els rebels de l'ètnia Keren i l'exèrcit birmà a la frontera amb Tailàndia ha fet morts, segons la dissidència.

A primera hora del matí, els rebels han llançat un coet contra la casa del candidat oficialista a les eleccions a la ciutat de Myawaddy. Unes hores després de l'explosió, milers de birmans han començat a marxar cap a Tailàndia.

El recompte de vots

Les autoritats birmanes continuen amb el recompte de vots després d'unes eleccions dissenyades perquè la junta militar birmana pugui continuar controlant el poder. De fet, el Front Democràtic Nacional, un dels principals partits de l'oposició, ha denunciat irregularitats en l'escrutini, que es fa a mà.

A més, els militars han declarat l'estat d'excepció al país durant noranta dies per evitar manifestacions polítiques dels grups opositors.

Malgrat que són les primeres eleccions des de feia vint anys, els birmans no van acudir en massa a les urnes, en part pel boicot de les forces de l'oposició. Es considera que al país hi ha més de 2.000 presos polítics, entre ells la premi Nobel de la Pau Aung San Suu Kyi.
Anar al contingut