Barcelona

Un centenar d'homosexuals es petonegen al pas del papamòbil contra la visita de Benet XVI

La visita de Benet XVI també ha fet que diversos col·lectius s'hi hagin mobilitzat en contra. Aquest diumenge un centenar d'activistes homosexuals han protagonitzat una petonejada contra Benet XVI i s'han besat mentre el papamòbil passava davant del Museu Diocesà, a la plaça de la catedral. Gais i lesbianes també han corejat consignes com "Jo no t'espero", "L'única església que il·lumina és la crema" o "Boti, boti, boti, pederasta qui no boti". Els activistes han rebut l'esbroncada de joves catòlics que tenien al costat i que s'havien concentrat per rebre el papa. En els moments de més tensió, els Mossos d'Esquadra han hagut d'interposar-se per evitar possibles aldarulls.

Actualitzat
Parelles homosexuals de totes les edats s'han petonejat enmig d'una gran expectació mediàtica davant del Museu Diocesà just en el moment en què hi ha passat el papamòbil. El centenar d'activistes gais i lesbianes que s'han aplegat s'han fet petons i han corejat lemes contra la visita del papa Benet XVI. Els seus crits han topat amb els càntics i crits de joia de les persones que esperaven la sortida del papa del palau episcopal, on ha passat la nit. La tensió ha anat augmentant i en alguns moments els Mossos s'han hagut d'interposar entre partidaris i detractors de Benet XVI per evitar que la confrontació verbal anés a més.

El líder de l'activisme homosexual català, Jordi Petit, ha assegurat que la seva protesta estava dirigida a l'Església catòlica "que ataca els drets bàsics humans" i no "als cristians de base que fan un treball positiu". Petit ha criticat l'Església per la prohibició del preservatiu i pel seu posicionament cap al divorci, i ha dit que la petonejada homosexual és un acte "per demostrar que l'amor és igual en tots els cors". "Hem rebut el papa amb un acte d'amor reivindicatiu", ha reiterat.

Protesta de la CGT a la via Laietana

També dissabte hi va haver actes i protestes en contra de la visita pontifícia. Una d'aquestes va ser l'organitzada pel sindicat CGT, que va aplegar prop d'un centenar de persones a Barcelona a la tarda. A Montserrat també es van desplegar pancartes contràries a la visita.

Prop d'un centenar de persones crítiques amb la visita de Benet XVI es van concentrar a la via Laietana de Barcelona, a l'altura de la plaça de la Catedral, entre un fort dispositiu policial. El cordó dels Mossos d'Esquadra, que va provocar moments de tensió, va impedir que els manifestants convocats per CGT es desplacessin per la zona per la proximitat del palau arquebisbal, on s'allotja el papa. "Això és un segrest", "Llibertat d'expressió", "Pel papa estem segrestats", "Manos arriba, esto es un atraco" van ser alguns dels lemes que corejaven els manifestants en to d'humor mentre romanien immobilitzats davant d'una important cafeteria de la zona.

A causa de la negativa dels Mossos per poder manifestar-se a la plaça de la Catedral, els sindicalistes es van reunir davant de la seu del seu sindicat a la via Laietana i van caminar fins a l'altura de la plaça, cosa que va provocar un tall del trànsit. Encapçalava la manifestació de protesta un papamòbil construït amb cartró, a l'interior del qual destacava un dibuix de Benet XVI amb un ull ple de blaus i vestit amb indumentària punk. La concentració convocada pel sindicat anarquista va acabar sense incidents després de més de dues hores.

Pancartes a Montserrat


La candidatura anticapitalista a les pròximes eleccions al Parlament, Des de Baix, va desplegar pancartes al monestir de Montserrat amb el lema "Visita papal? No, gràcies" com a senyal de protesta per la visita del papa.

Aquest grup considera que la visita del pontífex "només serveix per propagar la ideologia i els valors reaccionaris de la jerarquia eclesiàstica". La candidatura critica que l'Ajuntament de Barcelona, "que havia transformat la ciutat en la millor botiga del món, n'ha fet la sagristia més gran del planeta" i la despesa que ha originat en un context de crisi econòmica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut