La campanya a la xarxa

"Busquem la col·laboració i la implicació de la gent"

Ignasi Llorente (ERC) Secretari d'Imatge i Comunicació

Actualitzat
PRESÈNCIA A LA XARXA
 
Web de campanya: gentvalenta.cat

Web del candidat: puigcercos.cat

Twitter de referència: @puigcercos2010

Etiqueta preferent al Twitter: #gentvalenta

Xarxes socials: Facebook

Materials de cibercampanya

Canal de vídeo

Galeria fotogràfica



LA CAMPANYA DIGITAL

Tres persones de l'equip de campanya atenen els assumptes digitals. No especifiquen quina part del pressupost es destina a les accions a internet. Calculen que compten amb uns 250 ciberactivistes que empenyen els missatges propis de forma organitzada. Han volgut que el seu programa electoral sigui participatiu a través de la xarxa i han emprès una campanya que busca adhesions animant les persones a "fer-se valents".


QÜESTIONARI

Quin és l'objectiu de la campanya digital?

Recollir les idees mitjançant les noves eines comunicatives que van apareixent, com poden ser Facebook i Twitter, i aconseguir així que la gent del nostre entorn s'involucri i se senti partícip del projecte.

Les vostres accions a la xarxa són una decisió oficial de la direcció de campanya o responen a l'activitat espontània d'activistes simpatitzants?

Majoritàriament són decisions de la direcció de l'equip de campanya, però també rebem moltes propostes de militants o simpatitzants que acollim i desenvolupem en la mesura del possible.

A internet, us adreceu més als que ja són propers o als indecisos?

Intentem fer campanyes en positiu i que involucrin la ciutadania en general, com per exemple la campanya de la Gent Valenta. Tot i que en primer lloc és més fàcil que la campanya arribi als més propers, intentem dissenyar-les per arribar al màxim nombre de persones, siguin votants o no.

Les accions a la xarxa volen trobar repercussió als mitjans tradicionals o tenen vida pròpia en l'entorn digital?

Tenen vida pròpia a la xarxa. Per Esquerra, la xarxa és un mitjà més de comunicació que no busca suplantar els mitjans tradicionals (TV, ràdio), tot i que l'estratègia de comunicació va en concordança en tots els mitjans possibles. Malauradament, hi ha molta gent que a través de mitjans tradicionals intenta tenir presència a la xarxa.

El vostre cap de llista per Barcelona és un usuari habitual de les eines de comunicació basades en internet?

Joan Puigcercós és usuari habitual de les eines basades en internet. És usuari de Facebook, i actualment té un perfil propi amb 5.000 amics que actualitza ell mateix.

Pel que fa a la xarxa social Twitter, s'ha obert un compte de l'equip de campanya on ell també hi participa regularment (hi signa com a ^JP). També té un blog propi.

Internet permet un grau de conversa que és més difícil en altres mitjans. De quina manera ho teniu en compte?

En tot moment busquem la implicació i la col·laboració de la gent en tota la informació que difonem per internet. El missatge comunicacional típic l'intentem adaptar a les noves eines per fer-ne un bon ús, tenint en compte la immediatesa del missatge.

Quin és el vostre canal preferit a internet? Per quina raó?

Depèn molt del tipus d'informació que vols difondre o rebre, i del "target" al qual volem arribar. Ara mateix Facebook i Twitter ens permeten tenir una interacció constant amb la gent que ens ajuda moltíssim, tot i que YouTube és una eina que cada dia trobem més important.

En la vostra activitat digital, quina llengua feu servir amb més assiduïtat i per què?

El català, perquè és la nostra llengua habitual.

Què espereu que la vostra campanya digital aporti al conjunt de la campanya electoral?

Volem que la gent s'acostumi a veure i parlar de política també per les xarxes socials, no sols per la televisió com s'havia fet fins ara. Hem entrat en una nova era, on el jovent ja té internet com a mitjà preferent de comunicació, i els partits polítics també s'han d'acostumar a aquest canvi.

Com us ajuden els ciutadans a través d'internet?

Proposen, pregunten, debaten, critiquen... Ens ajuden, perquè no estan callats i això ens ajuda a veure els encerts però també els errors. Això ens ajuda a millorar les eines en funció dels interessos de la ciutadania.

Interactueu amb les altres candidatures? De quina manera i per què?

No interactuem de forma directa, però sí que sovint hi ha eines a internet que et permeten mencionar altres partits per fer paleses tant les semblances com les diferències que existeixen entre les formacions.

S'ha ofert a tothom la possibilitat de formular una pregunta, l'última, per respondre allò que no han pogut dir en les altres. ERC hi ha renunciat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut