Airbus de Qantas a l'aeroport de Singapur, després de fer un aterratge d'emergència. (Foto: EFE)
Airbus de Qantas a l'aeroport de Singapur, després de fer un aterratge d'emergència. (Foto: EFE)
Tolosa

Airbus demana a les aerolínies que revisin els A380 amb motors Rolls Royce com el que va aterrar a Singapur

El constructor aeronàutic Airbus ha sol·licitat a tots els operadors d'un A380 amb motors Rolls Royce que hi facin una inspecció. La companyia vol garantir així la seguretat de la flota del seu avió estrella després de l'aterratge d'emergència que un dels aparells va haver de fer a Singapur. A un A380 de la companyia Qantas li va fallar un dels motors en ple vol i va haver d'aterrar al país asiàtic. La petició d'Airbus només afecta els aparells amb motor Rolls Royce i no pas aquells que tenen propulsors Engine Alliance.

Actualitzat
Airbus ha fet públic un comunicat en el qual demana als operadors del seu avió A380 amb motors Rolls Royce que facin inspeccions per comprovar la seguretat de l'aparell. La companyia justifica la decisió "en virtut de la primordial importància de la seguretat" i "després de la fallada del motor del vol AF32 de Qantas del 4 de novembre".

Airbus ha enviat un document a les aerolínies en què especifica els requeriments de la revisió que han acordat amb el fabricant del motor, Rolls Royce.

Aquesta crida afecta tres aerolínies: Qantas, Lufthansa i Singapur Airlines. Les altres dues companyies que exploten aquest model -Emirates i Air France- tenen els seus avions propulsats per motors Engine Alliance i no han de fer cap revisió.

La decisió d'Airbus arriba després dels dubtes que ha generat els problemes d'un A380 que viatjava de Singapur a Sydney. A l'avió li va fallar un dels quatre motors i va haver de fer un aterratge d'emergència.

Arran dels fets, Singapur Airlines i Lufthansa van paralitzar les operacions amb el gegant de l'aire, però ja les han reprès. Qantas, propietari de l'aparell accidentat, encara manté paralitzada la seva flota d'A380.

La companyia australiana està investigant per aclarir el problema. Una peça defectuosa o una errada de disseny podria ser la causa de la fallada del motor de l'Airbus A-380, segons la companyia Qantas. Airbus ha enviat un equip d'especialistes a Singapur, on es troba l'aparell sinistrat. El constructor també està proporcionant assistència tècnica completa al Bureau d'Enquêtes et d'Analyses (BEA), oficina francesa encarregada de la investigació, així com a les autoritats australianes.
Anar al contingut