Barcelona

Lou Reed presenta a Barcelona el llibre "El cuervo", on recull textos poètics inspirats en Edgar Allan Poe

El cantant nord-americà Lou Reed, llegenda viva del rock, ha presentat a Barcelona el llibre "El cuervo", que recull els textos poètics que va escriure inspirant-se en l'obra d'Edgar Allan Poe. Lou Reed és un gran admirador de l'obra de Poe, de qui abans ja havia presentat una obra de teatre i un disc conceptual que n'estava ple de referències. Ara ha completat la trilogia amb aquest llibre, una novel·la gràfica que ha il·lustrat l'italià Lorenzo Mazotti. L'antic membre de la Velvet Underground ha tancat la presentació a la capital catalana amb una lectura en públic de l'obra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Actualitzat
Lou Reed s'ha embarcat últimament en un projecte literari. Es tracta del llibre "El cuervo", una novel·la gràfica amb els textos poètics que li ha inspirat Edgar Allan Poe i que ha presentat a Barcelona juntament amb Lorenzo Mazotti, que ha il·lustrat l'obra. Convençut d'aquest projecte, que, segons diu, el té absorbit, Lou Reed ha ofert aquest dijous, a la una del migdia, una lectura pública d'aquests poemes al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, acompanyat per Manel Fuentes.

Gran admirador de Poe

Lou Reed és un gran admirador de l'obra de Poe, de qui diu que "és el millor poeta i un geni de l'exploració de la ment". L'ex de la Velvet Underground ja havia explorat el seu imaginari anteriorment en una obra de teatre i després el va musicar en el disc "The Raven". Ara s'ha llançat al paper i tanca el tríptic de variacions sobre l'escriptor nord-americà, autor d'"El misteri de la casa Usher".

"El cuervo" (Edicions Alfabia) no amaga un to còmic i cabareter, ni tampoc l'atmosfera de malson que sovint s'ha atribuït a l'obra de l'escriptor gòtic Poe, un to oníric subratllat per les poderoses imatges de Mattotti.

"És el llibre més bonic que he vist des de fa anys, i el que no entenc és que no n'hàgim venut un milió de còpies", ha declarat Reed durant la presentació a Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut