Washington

La Reserva Federal dels EUA comprarà bons del Tresor per valor de 600.000 milions d'euros per impulsar l'economia

La Reserva Federal nord-americana ha anunciat un nou pla d'estímul, un programa per comprar bons del Tresor que permetrà injectar en el sistema un total de 600.000 milions de dòlars. La Fed ha indicat que la compra, que té per objectiu revitalitzar l'economia, es desenvoluparà des d'ara fins al juny del 2011, a raó d'uns 75.000 milions de dòlars per mes. Amb aquest pla, la màxima autoritat monetària nord-americana pretén augmentar el consum de les famílies i la inversió de les empreses, ja que s'abaratirà el finançament.

Actualitzat
Alhora, la Fed ha decidit mantenir una vegada més els tipus d'interès a un índex objectiu d'entre el 0% i el 0,25%, un nivell mínim en què es troben des del mes de desembre del 2008, i ha insistit que mantindrà el nivell excepcionalment baix dels tipus durant un període "prolongat" de temps a causa de les condicions econòmiques.

L'import destinat finalment per la Fed és inferior als dos bilions de dòlars (1,41 bilions d'euros) que va destinar en el primer programa de recompra de bons que va posar en marxa durant la passada crisi financera, però està en línia amb les estimacions realitzades als últims dies pels analistes, que estudiaven una forquilla d'entre 500.000 i 750.000 milions de dòlars.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut