Imatge de l'hospital de Jerez de la Frontera on la nena va donar a llum.
La justícia investiga el cas de la nena que va ser mare als 10 anys.
Jerez de la Frontera

Una nena de 10 anys dóna a llum en un hospital de Jerez de la Frontera

Una nena de 10 anys ha donat a llum en un hospital de Jerez de la Frontera, a Cadis, segons han confirmat fonts municipals. La nena-mare, d'origen romanès, ha tingut el nadó, de 2,9 quilos de pes, en un part natural sense complicacions en què no li ha calgut cesària. El naixement es va produir dimarts, 26 d'octubre, en un hospital públic del Sistema Andalús de Salut, i tant la mare com el nounat van rebre l'alta mèdica aquest cap de setmana passat.

Actualitzat
Els serveis socials de l'Ajuntament de Jerez van tenir coneixement dels fets el passat divendres, 29 d'octubre, i fins al moment del part no havien donat cap servei a la nena. Ara estan valorant l'estat de la menor i del nadó per decidir si els mantenen a l'entorn familiar.

En aquest sentit, la consellera andalusa d'Igualtat i Benestar Social, Micaela Navarro, ha dit als periodistes que el seu departament estudia l'estat de la menor i del nadó, així com el de la seva "família extensa" en la qual viuen. Si no hi ha res anòmal, es preveu que tant el nadó com la nena-mare continuïn en aquest entorn familiar.

Per la seva banda, el Servei Andalús de Salut ha dit que no podia ni confirmar ni desmentir el naixement del nadó en emparar-se en la llei de protecció de dades, i ha recordat que aquesta protecció era encara més gran en el cas de tractar-se d'una menor.

El "Diario de Jerez", que ha publicat una informació sobre aquest naixement, ha assenyalat que la nena, de 10 anys, s'ha mostrat contenta pel naixement del nadó al personal sanitari, al qual ha comentat que viu amb el seu nòvio en el seu país d'origen.
Anar al contingut