Imatge d'arxiu del Palau de la Música (Foto: ACN)
Els partits polítics han valorat les noves demandes de la Fiscalia en el "cas Palau". (Foto: ACN)
Barcelona

CDC denuncia pressions a la Fiscalia pel "cas Palau"

CDC considera que el ministeri fiscal ha rebut pressions polítiques perquè ampliï les investigacions sobre el "cas Palau" i que ho faci abans de les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre. Ho ha dit el diputat convergent Jordi Turull per a qui no ha estat una sorpresa que la fiscalia hagi demanat aquest dimarts al jutge Solaz que obri una investigació separada sobre el suposat pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música. Mentrestant, el PSC i ICV han reclamat a Artur Mas que aclareixi abans dels comicis quina és la implicació del seu partit en aquest afer.

Actualitzat
El diputat convergent Jordi Turull considera fruit de les pressions polítiques la demanda que ha fet aquest dimarts la Fiscalia al jutge que porta el "cas Palau" perquè obri una investigació separada sobre el suposat pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música. El ministeri fiscal també ha demanat imputar l'administrador de CDC, Daniel Osàcar, i el secretari d'immigració, Àngel Colom, a més d'altres persones vinculades a Ferrovial.

Turull, que va ser portaveu de CiU a la comissió parlamentària que va investigar aquest cas, ha dit que la petició de la fiscalia obeeix a les pressions dels seus adversaris polítics per "distreure l'atenció" durant la campanya electoral. Turull ha recalcat que CDC "mai s'ha finançat de forma irregular" i ha afegit que el seu partit és el primer interessat a aclarir aquest assumpte.

Mentrestant, el PSC i ICV han reclamat a Artur Mas que aclareixi abans dels comicis quina és la implicació del seu partit en aquest afer. Des del PSC, Rocio Martínez-Sampere ha lamentat "l'ombra de dubte" que considera que hi ha sobre CDC i ha demanat a Artur Mas que aclareixi si el seu partit ha estat "còmplice" del saqueig del Palau de la Música.

Anar al contingut