Berlín

El paquet adreçat a Angela Merkel era explosiu

Un paquet amb material explosiu ha estat desactivat a la cancelleria alemanya, seu oficial de la cap de govern, Angela Merkel. Artificiers de les forces de seguretat alemanyes han desactivat el paquet a l'oficina postal de la Cancelleria i han confirmat que la sospitosa "pols negra" que contenia era material explosiu. "El contingut era suficient, almenys, per ferir algú", ha assegurat Steffen Seibert, portaveu de la cancelleria, en una breu compareixença davant els mitjans de comunicació. El paquet, dirigit expressament a Merkel, ha estat lliurat aquest mateix matí per l'empresa de missatgeria nord-americana UPS a l'oficina postal de la cancelleria, un edifici annex a les oficines de la cap de govern.

Actualitzat
La petita oficina postal ha estat desallotjada de manera immediata en descobrir el presumpte paquet bomba, una mesura que no ha afectat la resta de les oficines de la direcció del govern federal, mentre la seguretat s'extremava a tot el districte governamental del centre de Berlín. La cancellera alemanya no era a la seva oficina de Berlín, ja que es trobava de viatge oficial a Bèlgica. La cancelleria ha informat que cap funcionari ha resultat ferit i ha felicitat els encarregats de la seguretat de l'edifici oficial.

Per la seva banda, el ministre alemany d'Interior, Thomas de Maizière, ha confirmat que el paquet va ser enviat fa dos dies per correu aeri des de Grècia. No ha volgut pronunciar-se sobre una possible connexió amb els paquets explosius procedents del Iemen. En el remitent del paquet apareixia citat el Ministeri de Finances grec, i l'autenticitat d'aquest detall no s'ha confirmat, segons la cadena de televisió pública ARD.

Els experts en explosius de les forces de seguretat han utilitzat un petit robot per analitzar el paquet i finalment han optat per mullar-lo amb un canó d'aigua per inutilitzar-ne la càrrega abans d'obrir-lo. Fonts de la lluita antiterrorista alemanya recollides pel diari "Tagesspiegel" asseguren que, per la quantitat de material explosiu en el paquet, es pot deduir que l'enviament era una "advertència" més que un intent seriós d'atemptar i causar greus danys a la cancelleria alemanya. A més, han apuntat que la petita detonació hauria provocat amb força probabilitat foc a l'edifici i ferides al funcionari encarregat d'obrir el paquet. "L'objecte semblava com si algú volgués enviar un senyal", segons la font citada literalment pel diari.

Aquest paquet bomba s'ha detectat quatre dies després que uns altres amb material explosiu procedents del Iemen es van intervenir en dos vols d'empreses de missatgeria en direcció als Estats Units i enmig d'una campanya d'accions d'aquest tipus suposadament orquestrada per grups anarquistes grecs. La majoria de mitjans alemanys s'inclinen per aquesta segona possibilitat i han recordat que ahir va ser interceptat un paquet bomba similar dirigit al president de França, Nicolas Sarkozy, i que avui s'han detectat cinc paquets bomba a Atenes contra diverses ambaixades. En concret, dos paquets han esclatat a les ambaixades de Rússia i Suïssa, mentre que d'altres han estat desactivats en les delegacions de Xile, Bulgària i Alemanya.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut