Atenes

Grècia suspèn 48 hores el correu aeri a l'estranger per l'onada de paquets bomba

Grècia ha suspès durant 48 hores l'enviament de correu o paqueteria a qualsevol part del món per poder inspeccionar-ne el contingut i detectar possibles explosius. La policia ha pres aquesta decisió després d'interceptar més paquets bomba a Atenes, sobretot a les ambaixades estrangeres. L'últim paquet bomba l'han interceptat en un vol d'Atenes a París, que ha forçat un aterratge d'emergència a la ciutat italiana de Bolonya. El paquet era per a Silvio Berlusconi. Els artefactes no han fet víctimes i les autoritats del país els atribueixen a grups anarquistes o d'extrema esquerra.

Actualitzat
La policia grega ha extremat les mesures de seguretat i ha decidit que no s'enviarà cap paquet a cap lloc del món en 48 hores perquè es puguin inspeccionar i veure si hi ha explosius a l'interior.

Grècia ha pres aquesta decisió després que en les darreres hores s'han detectat diversos paquets sospitosos. El darrer l'han interceptat en un vol d'Atenes a París, que ha forçat un aterratge d'emergència a la ciutat italiana de Bolonya. El paquet, que l'han obert i s'ha incendiat, anava adreçat al primer ministre italià, Silvio Berlusconi. Un de previ, dirigit a la cancellera alemanya, Angela Merkel, l'han neutralitzat a Berlín.

Poc abans s'havien detectat dos paquets sospitosos més a la terminal de càrrega de l'aeroport d'Atenes. S'ha confirmat que contenien explosius i han estat detonats. Anaven adreçats a les oficines de l'Europol i a la Cort Europea de Justícia, segons han detallat fonts policials.

Rússia, Alemanya, Xile, Bulgària i Suïssa


Aquests no han estat, però, els únics ensurts del dia. Les autoritats gregues informaven hores abans d'una explosió a l'ambaixada de Rússia a Atenes i que els equips d'artificiers han fet detonar de manera controlada un paquet a l'ambaixada d'Alemanya.

Els artificiers de la policia també han fet esclatar un paquet sospitós enviat a l'ambaixada xilena i un altre paquet bomba localitzat a la seu d'una companyia de correus de la capital grega.

Abans, també, hi havia hagut una explosió de poca potència a l'ambaixada de Suïssa que no ha provocat víctimes. I en una altra ambaixada, la de Bulgària, s'ha fet esclatar un altre paquet sospitós.

Grups anarquistes o d'extrema esquerra?

La policia grega sospita que grups terroristes d'extrema esquerra són darrere dels paquets bomba. Segons fonts policials, l'activitat d'aquests grups es va incrementar després de les manifestacions multitudinàries i dels actes de violència al carrer que van precedir la mort d'un adolescent el desembre del 2008 a mans de la policia.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut