Artur Mas, durant l'esmorzar informatiu (Foto: EFE)
Artur Mas, durant l'esmorzar informatiu (Foto: EFE)
Madrid

Mas condiciona el suport de CiU a Madrid a la consecució d'un pacte fiscal a Catalunya

El candidat de CiU a les eleccions del dia 28, Artur Mas, ha anunciat que, d'ara endavant, la seva formació condicionarà els suports que doni en política espanyola a la consecució del pacte fiscal per a Catalunya. Mas ho ha dit en un esmorzar organitzat per Europa Press a Madrid, en què també ha assegurat que un govern en què hi hagi més d'un partit "no serà gaire millor que el tripartit".

Actualitzat
Artur Mas ha assegurat que el model autonòmic actual no té sentit. "Hem de saber si el cafè per a tothom té futur en els pròxims 15 o 20 anys, com l'ha tingut en el passat, o no en té, i la nostra conclusió és que des d'un punt de vista fiscal i financer no en té", ha afirmat.

En aquest sentit, ha afegit que la federació nacionalista actuarà en conseqüència quan es tracti de fer política a Madrid. "Nosaltres haurem de condicionar la nostra participació en la política estatal a la resolució satisfactòria d'aquest problema", ha assegurat en referència al model autonòmic.

Segons Mas, Catalunya necessita un pacte fiscal amb Espanya perquè no se li pot demanar que renunciï a un 6% o un 7% de la seva riquesa perquè no perdi un 1%.

Govern sol però no "aïllat"


El líder de Convergència i Unió també ha insistit en la importància que la seva formació obtingui a les eleccions una majoria suficient per poder aplicar el seu programa electoral i no dependre d'altres partits. Per Mas, un govern de CiU en què hagin de participar altres formacions "no serà gaire millor que el tripartit".

"Ho dic abans que passi", ha avisat el president de la federació nacionalista, per qui aquest escenari obligaria a sumar coses que "no són sumables". Mas ha afegit que, si CiU aconsegueix més diputats que el tripartit, podrà estar sol, cosa que no vol dir "aïllat".
Anar al contingut