Alícia Sánchez-Camacho
Alícia Sánchez-Camacho, en una imatge d'arxiu
Barcelona

El PPC proposa introduir al Codi Penal "la cadena perpètua revisable"

El Partit Popular de Catalunya vol introduir, al Codi Penal que ha d'entrar en vigor l'1 de gener, "la cadena perpètua revisable". Els populars plantegen incloure aquesta figura en delictes considerats greus, com l'assassinat terrorista, l'assassinat amb agressió sexual i el genocidi. La nova pena implicaria que la condemna no podria ser revisada durant els primers 20 anys. Els populars han llançat aquesta proposta arran dels últims assassinats a comerços catalans. Diuen que reforçaria la seguretat ciutadana.

Actualitzat
El PP de Catalunya ha plantejat la necessitat que delictes considerats greus, com l'assassinat terrorista o l'assassinat amb agressió sexual, comportin una pena de "presó perpètua revisable", segons la qual la condemna no podria ser revisada durant els primers 20 anys.

El dirigent popular Alberto Fernández Díaz no descarta que es pugui ampliar: "Aquesta cadena perpètua no tindria cap possibilitat de revisar-se en els primers 20 anys i es reservaria per aquells delictes més greus sense perjudici que amb el temps es pugui ampliar a d'altres condemnes si així ho aconsella la nostra societat o el mateix legislador".

Catalunya no té competències en matèria de Codi Penal i per això el Partit Popular de Catalunya s'ha plantejat portar aquesta mesura al Congrés si són forts després de les eleccions del 28-N.
Anar al contingut